April 7, 2013

Sunday Best (& Lemon Chicken)


ENG⎮(Lazy) Lemon Chicken from my Fairtrade cookbook, Reilun kaupan ruokaa ja elämää (Perhemediat, 2009). – It's Sunday lunch time, and I'm dressed in my Sunday best, a flea market found Marimekko dress by Mika Piirainen. The vintage fabric, originally designed for Marimekko in 1966 by Kaarina Kellomäki, is called "Linssi" ('lentil').  (Photo: Sininen Kuva, Sipoo Finland) FIN⎮Sunnuntailounaan (laiska) sitruunakana omasta Reilun kaupan ruokaa ja elämää -kirjastani (Perhemediat, 2009), ja minä pyhävaatteissa, Mika Piiraisen suunnittelemassa Marimekossa, jonka olen löytänyt kirpputorilta. Mekkokangas on Kaarina Kellomäen "Linssi" vuodelta 1966. (Kuva Sininen Kuva, Sipoo)  ITA⎮Pollo (pigro) al limone dal mio libro sulla cucina equa e solidale, Reilun kaupan ruokaa ja elämää (Perhemediat, 2009). – È Domenica e l'ora di pranzo, e sono vestita a festa, in un abito di Mika Piirainen, sempre dal mercato delle pulci; il tessuto vintage, originariamente disegnato per Marimekko da Kaarina Kellomäki nel 1966, si chiama "Linssi" ('lenticchia'). (Foto: Sininen Kuva, Sipoo Finlandia)

ENG⎮Lemon Chicken
6 portions
 
Fairtrade ingredients: Juice of 1 lemon, just about 1 dl of olive oil, freshly ground black pepper
Other ingredients: 6–9 chicken breasts, thyme (or another favorite herb or yours), salt

Preheat the oven to 180 degrees Celsius. Season the fillets on both sides with thyme, black pepper and salt. Now layer them in a baking dish (with a lid) and ladle a mix of lemon juice and olive oil between the layers. Bake in the oven for about an hour. Baste occasionally.


FIN⎮Sitruunakana
6 annosta 

Reilun kaupan ainekset: 1 sitruunan mehu, vajaa 1 dl oliiviöljyä, vastarouhittua mustapippuria
Muut ainekset: 6–9 kananrintafileetä, timjamia (tai muuta lempiyrttiäsi), suolaa

Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Mausta fileet molemmin puolin timjamilla, mustapippurilla ja suolalla. Lado ne sitten (kannelliseen) vuokaan kerroksittain – lisää kerrosten väliin sitruunamehun ja oliiviöljyn seosta. Nosta uuniin ja paista noin tunti. Valele ajoittain. 


ITA⎮Pollo al limone
6 porzioni 

Ingredienti Fairtrade: succo di 1 limone, circa 1 dl d'olio d'oliva, pepe nero macinato fresco
Altri ingredienti: 6–9 petti di pollo, timo (o un'altra erba), sale

Preriscaldare il forno a 180 gradi. Condire i filetti su entrambi i lati con timo, pepe nero e sale. Ora disporre i filetti a strati in una teglia (con un coperchio) e bagnare gli strati con un mix di succo di limone e olio d'oliva. Cuocere in forno per circa un'ora. Bagnare occasionalmente.

No comments:

Post a Comment