October 24, 2016

Mango Me!



Photos ⎮ kuvat:  Reilun kaupan ruokaa ja elämääthe first Fairtrade cookbook in Finnish

ENG Now and then you bump into Fairtrade mangoes grown by family farmers in Burkina Faso, Ecuador, Mexico, Peru or Brazil, among others, depending on the season.

Everyone's favorite, mango ice cream can be prepared at home using Fairtrade ingredients, but mango's also ideal for a cheesecake and salsa to be served with fish and shrimp. For other recipes from the first Finnish Fairtrade cookbook, Reilun kaupan ruokaa ja elämää click here.

FIN Reilun kaupan mangoja näkee Suomen kaupoissa silloin tällöin. Ne ovat perheviljelijöiden viljelemiä ja vuodenajasta riippuen kotoisin joko Burkina Fasosta, Ecuadorista, Meksikosta, Perusta tai Brasiliasta.
Kaikkien suosikkia, mangojäätelöä voi valmistaa kotona Reilun kaupan aineksista, mutta saa mangosta hyytelökakkua ja kalan ja katkarapujen kaveriksi sopivaa salsaakin. Katso täältä lisää Reilun Kaupan ruokaa ja elämää -reseptejä.


XXX, Katja K.


Mango salsa

Fairtrade ingredients
1 ripe mango peeled, pitted and diced
black pepper

Other ingredients
1/2 medium red onion, finely chopped
1 jalapeño, chopped (for a stronger taste, add the seeds)
1 small cucumber, peeled and diced
3 tbsp fresh coriander, chopped
3 tbsps freshly squeezed lime juice
salt

Combine all ingredients in a bowl. Season with salt and pepper. For a milder salsa, add diced avocado.

Mangosalsa

Reilun kaupan ainekset
1 kypsä mango (josta olet poistanut siemenen), kuorittuna ja kuutioituna
mustapippuria

Muut ainekset
1/2 keskikokoinen punasipuli, hienoksi hakattuna
1 jalapeño, silputtuna (jos haluat voimakkaammanmakuista salsaa, lisää myös siemenet)
1 pieni kurkku, kuorittuna ja kuutioituna
3 rkl tuoretta korianteria, silputtuna
3 rkl vastapuristettua limettimehua
suolaa

Yhdistä kaikki ainekset kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lempeämmän salsasta saat lisäämällä joukkoon kuutioitua avokadoa.


Mango yogurt ice cream

1 liter of ice cream

Fairtrade ingredients
1/2 l mango yogurt prepared from Fairtrade ingredients 
500 g mango, diced
2 tbsps lemon juice
1–2 tbsp cane sugar (to taste)

Measure the yogurt, mango, lemon juice and sugar in a blender. Puree and freeze in bowls or an ice cream mold. You can also prepare the ice cream in an ice cream maker.

Serve Mango ice cream with fresh "Mango caipirinha" (4-6 servings):

Fairtrade ingredients
1 mango, diced
1 orange's juice and grated peel
2 tbsps cane sugar + 2 tbsps water
1/2 dl white organic rum prepared from Fairtrade ingredients (Papagayo Rum)

Other ingredients
1 pot of lemon balm (Melissa officinalis), finely chopped

Heat the sugar and water in a small saucepan, cool. Mix sugar syrup and other ingredients. Allow the diced mango to marinate. Serve with ice cream.

Mangojogurttijäätelö

1 litra jäätelöä

Reilun kaupan ainekset
1/2 l Reilun kaupan raaka-aineista valmistettua mangojogurttia
500 g mangoa, kuutioina
2 rkl sitruunan mehua
1–2 rkl ruokosokeria (maun mukaan)

Mittaa tehosekoittimeen jogurtti, mango, sitruunamehu ja halutessasi sokeria. Soseuta ja jäädytä maljoissa tai jätskimuotissa. Voit valmistaa jäätelön myös jäätelökoneessa.

Tarjoile mangojäätelön kera raikasta "mangocaipirinhaa" (4-6 annosta):

Reilun kaupan ainekset
1 mango, pieninä kuutioina
1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
2 rkl ruokosokeria + 2 rkl vettä
1/2 dl Reilun kaupan raaka-aineista valmistettua valkoista luomurommia (Papagayo Rum)

Muut ainekset
1 ruukku sitruunamelissaa, hienonnettuna

Kuumenna sokeri ja vesi pikkukattilassa, jäähdytä. Sekoita sokeriliemi ja muut ainekset. Anna mangokuutioiden maustua hetki liemessä. Tarjoile jäätelön kera.

No comments:

Post a Comment