January 1, 2017

Cookie Fortune



Photos ⎮ kuvat: Sini Pennanen (Sininen Kuva), on Reilun kaupan ruokaa ja elämää, the first Fairtrade cookbook in Finnish. (The tablecloth is a Pattern Bakery design, and the retro jar is Aarikka) 


ENG I'm baking cookies! Fortune, fortunate cookies for the New Year! FIN Minä paistan pikkuleipiä! Onnellisia onnenkeksejä uuden vuoden kunniaksi!


Madeiran honey cakes

some 24 cookies

Fairtrade ingredients
200 g (2.2 dl) cane sugar
2 tbsps honey
2 tsps cinnamon

Other ingredients
300 g (approx. 4 1/2 dl) wheat flour
1/2 tsp baking soda
a pinch of freshly ground nutmeg
250 g butter

Decoration
a handful of halved Fairtrade walnuts
Fairtrade cane sugar

Mix dry ingredients (flour, baking soda, cinnamon and nutmeg). Add other ingredients to the flour mixture, so that the butter softens as you knead the dough. When the dough is smooth, set it aside for 30 minutes.
Preheat the oven to 190 degrees Celsius.
Take knobs of the size of walnuts of the dough. Leave space around the knobs on the baking sheet. Press a walnut half in the center of each and sprinkle with cane sugar. Bake for 15–20 minutes.
Cool on a grid and serve with Fairtrade coffee or tea. 

Madeiralaiset hunajakakut

n. 24 keksiä

Reilun kaupan ainekset
200 g (2,2 dl) ruokosokeria
2 rkl hunajaa
2 tl kanelia

Muut ainekset
300 g (n. 4 1/2 dl) vehnäjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
hyppysellinen vastaraastettua muskottipähkinää
250 g voita

Koristeluun
kourallinen puolitettuja Reilun kaupan saksanpähkinöitä
Reilun kaupan ruokosokeria

Sekoita kuivat aineet (jauhot, ruokasooda, kaneli ja muskottipähkinä). Lisää muut aineet jauhoseokseen, niin että voi pehmenee taikinaa vaivatessasi. Kun taikina on tasaista, anna sen levätä 30 minuuttia.
Kuumenna uuni 190-asteiseksi.
Ota taikinasta saksanpähkinän kokoisia nokareita. Jätä nokareiden ympärille tilaa leivinpaperilla. Paina jokaisen keskelle puolikas saksanpähkinä ja ripottele päälle ruokosokeria. Paista 15–20 minuuttia.
Jäähdytä ritilän päällä ja tarjoile Reilun kaupan kahvin tai teen kera.


Coconut and nut cookies

16–20 cookies

Fairtrade ingredients
2 dl (180 g) cane sugar
1 tsp vanilla extract
300 g (2 x 150 g) coconut and Brazil nut mix
100–150 g dark chocolate, coarsely chopped

Other ingredients
100 g butter, at room temperature
1 egg
1/2 dl oil
1 dl oatmeal
3 dl wheat flour
1/2 tsp baking powder
pinch of salt

Preheat oven to 175 degrees Celsius.
Cream butter and sugar until soft peaks are formed. Add eggs, oil, vanilla, oatmeal and the mix of coconut and nuts (you may want to crush the nuts slightly). Mix dry ingredients and add to the dough together with chocolate.
Roll the dough into large balls and flatten them slightly. Leave space around the cookies because they spread in the oven. Bake 12 to 14 minutes.

Kookos-pähkinäcookies

16–20 keksiä

Reilun kaupan ainekset
2 dl (180 g) ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
2 pss (à 150 g) kookos-parapähkinäsekoitusta
100–150 g tummaa suklaata, karkeasti hienonnettuna

Muut ainekset
100 g voita, huoneenlämpöisenä
1 muna
1/2 dl öljyä
1 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa

Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
Vatkaa voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää muna, öljy, vaniljasokeri, kaurahiutaleet ja kookospähkinäsekoitus (murskaa halutessasi pähkinöitä hieman). Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan yhdessä suklaan kanssa.
Pyöritä taikinasta isoja palloja ja litistä niitä hieman. Jätä tilaa pikkuleipien ympärille, koska ne leviävät uunissa. Paista 12–14 minuuttia. 


Cashew rusks

This recipe is inspired by the Italian cantuccini. In Tuscany, these dry but tasty biscuits are dipped in vin santo, a dry or sweet dessert wine. In the hands of a Fairtrade chef they become cashew rusks, and, ecco, an adventurous association springs to mind: these are like the ancient explorers' ship biscuits, only sweet, and they are suitable to be savored with Fairtrade rum ... (Tablecloth: Pattern Bakery)

50 rusks

Fairtrade ingredients
200 g cashew nuts
2 1/4 dl (200 g) cane sugar
1 tbsp lemon peel, grated
1 tsp vanilla extract

Other ingredients
50 g butter or margarine
2 eggs
4 dl flour

Mix soft butter and sugar. Stir in eggs one by one. Add flour and spices. Finally, fold in whole cashews.
Roll the dough into two 3-centimeter-thick rods and wrap them in foil or baking paper. Put the rolls in the fridge to harden for half an hour, and then slide on a baking sheet covered with baking parchment.
Preheat the oven to 175 degrees Celsius. Bake for about 20 minutes at the bottom of the oven. Allow to cool, for example in the balcony, because the next step calls for the rods to be cut into slices and they'd crumble warm.
Cut the cooled-down bars on a baking board to about one centimeter thick, oblique slices. Use a sharp knife.
Lift the slices on a baking sheet. Bake the biscuits for another 15–20 minutes, until they dry and get golden brown.

Cashewkorput

Tämä ohje on muokattu italialaisten cantuccini-keksien reseptistä. Toscanassa näitä kuivia mutta maukkaita pikkuleipiä kastetaan vin santoon, kuivaan tai makeaan jälkiruokaviiniin. Reilun kaupan kokin käsissä niistä syntyy cashewkorppuja, ja seikkailullinen mielleyhtymä on valmis: nämähän ovat kuin entisaikojen löytöretkeilijöiden laivakorppuja – makeita tosin – ja niitä sopii maistella Reilun kaupan rommin kera… (Pöytäliina: Pattern Bakery)

50 korppua

Reilun kaupan ainekset
200 g cashewpähkinöitä
2 1/4 dl (200 g) ruokosokeria
1 rkl sitruunan kuorta, raastettuna
1 tl vaniljasokeria

Muut ainekset
50 g voita tai margariinia
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja

Sekoita pehmeä rasva ja sokeri. Hämmennä kananmunat joukkoon yksitellen. Lisää vehnäjauhot ja mausteet. Sekoita lopuksi taikinaan kokonaiset cashewpähkinät.
Pyöritä taikinasta kaksi halkaisijaltaan kolmen sentin paksuista tankoa ja kääri ne folioon tai leivinpaperiin. Pane kääröt jääkaappiin kovettumaan puoleksi tunniksi ja siirrä sitten leivinpaperilla peitetylle pellille. 
Kuumenna sillä aikaa uuni 175-asteiseksi. Paista tankoja noin 20 minuuttia uunin alaosassa. Nosta pelti jäähtymään esimerkiksi parvekkeelle, koska seuraavassa vaiheessa tangot leikataan vinoiksi viipaleiksi ja ne murenisivat lämpiminä. 
Leikkaa jäähtyneistä tangoista leivinlaudalla vinoja, noin sentinpaksuisia viipaleita. Käytä terävää veistä.
Nosta viipaleet takaisin pellille leivinpaperin päälle. Paista keksejä vielä 15–20 minuuttia, kunnes ne kuivuvat ja saavat samalla kullanruskean värin. 

Love life, baking – and Fairtrade, Katja K.

No comments:

Post a Comment