March 11, 2017

Cake Under My Pillow



Photos ⎮ kuvat: Sini Pennanen (Sininen Kuva), on Reilun kaupan ruokaa ja elämää, the first Fairtrade cookbook in Finnish.


ENG I woke up with cake in my mind this morning (inspired by the name of the two-room bed & breakfast at a late 19th century merchant's building in Amsterdam).


I continue pinning raw cake recipes here, and I'm almost done with posting the sweet recipes from my Fairtrade cookbook Reilun kaupan ruokaa ja elämää here. – Which one of these orange-flavored cakes would you go for?


FIN Minulla on tänä aamuna kakut mielessä (pikkuruisen, Amsterdamin keskustassa sijaitsevan kahden huoneen aamiaismajoituksen innoittamana): Keräilen raakakakkureseptejä tänne ja olen jo julkaissut melkein kaikki Reilun kaupan ruokaa ja elämää -kirjan makeat reseptit täällä. – Kumman näistä appelsiinimakuisista kakuista sinä valitsisit?


Portuguese orange and polenta cake

Fairtrade ingredients
2 1/2 dl (225 g) cane sugar
juice and grated peel of 2 oranges
2 1/4 dl olive oil

Other ingredients
2 3/4 dl (175g) plain flour
1 tsp baking powder
50 g polenta flour
4 medium eggs

Preheat oven to 175 degrees Celsius.
Sift together flour (mixed with baking powder), polenta and sugar. Then make a hollow in the flour and pour in the oil. Break the eggs in the hollow. Stir with a wooden spoon, until the batter is smooth. Add orange juice and zest (save a bit of juice for the dish). If the dough is too stiff, add a little water.
Grease a square baking tin (18 cm) and cut a strip of baking paper on the bottom, then coat the edges of the tin and the baking paper with orange juice.
Spoon the batter into the tin and bake for one hour. Check and bake for another 15 minutes, if necessary. Allow to cool for about ten minutes, knock back and remove the paper. Serve with Fair Trade coffee.

Portugalilainen appelsiini-polentakakku

Reilun kaupan ainekset
2 1/2 dl (225 g) ruokosokeria
2 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
2 1/4 dl oliiviöljyä

Muut ainekset
2 3/4 dl (175 g) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
50 g karkeita polenta-jauhoja
4 keskikokoista kananmunaa

Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
Siivilöi yhteen jauhot (joihin olet sekoittanut leivinjauheen), polenta ja sokeri. Tee sitten jauhoihin kuoppa ja kaada siihen öljy. Riko kuoppaan kananmunat. Sekoita puulusikalla, kunnes taikina on sileää. Lisää appelsiinin mehu ja kuori (säästä vähän mehua vuokaan). Jos taikina on liian jäykkää, lisää siihen hieman vettä.
Voitele neliömäinen kakkuvuoka (18 cm) ja leikkaa sen pohjalle sopivan kokoinen kaistale leivinpaperia. Sivele sitten vuoan reunoille ja leivinpaperin pintaan appelsiinimehua.
Lusikoi taikina vuokaan ja paista kakkua yksi tunti. Tarkista kypsyys ja paista halutessasi vielä 15 minuuttia. Anna vetäytyä kymmenisen minuuttia, kumoa ja poista paperi. Tarjoile Reilun kaupan kahvin kera.


Halva and orange gateau

Base
Fairtrade ingredients
1 1/2 dl (135 g) cane sugar
1/2 dl ground almonds, or quinoa flour
Other ingredients
4 eggs
1 1/2 dl (approx. 100 g) plain flour
1 1/2 tsps baking powder

Moistening Juice of Fairtrade lemons

Filling and frosting
Fairtrade ingredients
3 dl orange marmalade prepared with Fairtrade ingredients 
50 g dark chocolate
(cane sugar and vanilla sugar)
Other ingredients
100–150 g (honey) halva
1 dl (125 g) quark
1 dl whipping cream
a splash of milk

Preheat oven to 180 degrees Celsius.
Beat eggs and sugar. Mix dry ingredients and stir the mixture in the batter. Pour the batter into a greased and floured baking dish. Bake for 40-45 minutes.
Allow to cool and cut the cake into three layers, moistening the layers with lemon juice diluted with water. Crumble halva into the quark. Whip the cream, and add the halva and quark mixture. Add sugar to taste (remembering that the marmalade contains sugar). First spread marmalade between the layers, followed by the mixture of halva and quark. Frost the cake with the rest of the mixture.
Melt chocolate in some milk and allow to cool. Decorate the cake, either with chocolate stripes or by pouring chocolate all over its surface.

Halva-appelsiinitäytekakku

Pohja
Reilun kaupan ainekset
1 1/2 dl (135 g) ruokosokeria
1/2 dl mantelijauhetta tai kvinoajauhoa
Muut ainekset
4 munaa
1 1/2 dl (n. 100 g) vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta

Kostutukseen Reilun kaupan sitruunasta puristettua mehua

Täyte ja kuorrutus
Reilun kaupan ainekset
3 dl appelsiinimarmeladia, joka on valmistettu Reilun kaupan raaka-aineista
50 g tummaa suklaata
(ruoko- ja vaniljasokeria)
Muut ainekset
100–150 g (hunaja)halvaa
1 dl (125 g) rahkaa
1 dl kuohukermaa
tilkka maitoa

Kuumenna uuni 180-asteiseksi. 
Vaahdota munat ja sokeri. Hämmennä joukkoon toisiinsa sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 40–45 minuuttia – tarkista kypsyys.
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja kostuta vedellä laimennetulla sitruunamehulla. Murenna halva rahkan joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää halva-rahkaseokseen. Lisää halutessasi sokeria (muista, että marmeladissakin on sokeria). Levitä kerrosten väliin ensin marmeladia ja sitten halvaseosta. Kuorruta kakku lopulla seoksella.
Sulata suklaa maitotilkkaan ja anna jäähtyä. Koristelu kakku joko suklaaraidoin tai valuttamalla suklaata koko sen pintaan.

Love life, baking – and Fairtrade, Katja K.

No comments:

Post a Comment